10. SEBZE TARIMI SEMPOZYUMU KABUL EDİLEN POSTER BİLDİRİLER

2913 “Soğuk Stresi Altındaki Farklı Bezelye Çeşit ve Hatlarının Fizyolojik ve Biyokimyasal Tepkilerinin Belirlenmesi” Fikret YAŞAR

2914 “Farklı Patlıcan Anaçlarının Tuza Tolerans Bakımından Değerlendirilmesi” Sevinç KIRAN, Fatma ÖZKAY, Şebnem KUŞVURAN, Hakkı ÖZBEK, Özlem ÖZGÜN, Şebnem ELLİALTIOĞLU

2915 “Turpta Çimlenme ve Genç Bitki Döneminde Tuz Stresinin Etkileri” Şebnem KUŞVURAN, Memiş BİLGİCİ, Ahmet GÜL, Şebnem ELLİALTIOĞLU

2920 “Tekirdağ İl Merkezinde Yetiştirilen Kıvırcık (Lactuca sativa L.) Salata İçerisindeki Antioksidan Aktivitenin Belirlenmesi” Sevinç ADİLOĞLU

2921 “Ispanak (Spinacia olarocea L.)  İçerisindeki Antioksidan Aktivitenin Belirlenmesi” Sevinç ADİLOĞLU

2971 “Soğan (Allium cepa L.) Yetiştiriciliğinde Önemli Abiyotik Stres Faktörleri” Fatih HANCI, Esra CEBECİ

2987 “Turp ve Lahanada Çimlenme ve Çıkış Süresince Glukozinolat İçeriklerinde Meydana Gelen Değişimler” Gölge SARIKAMIŞ, Arda YILDIRIM, Didem ALKAN, Mustafa ÇELİK

2988 “Tuzluluk Stresinin Brokkoli Filizlerinde (Brassica oleracea var. italica L.) Toplam Antioksidan Aktivite Üzerine Etkilerinin İncelenmesi” Gölge SARIKAMIŞ, Yağmur ESENDEMİR, Gamze ÇAKIRER

2999 “Farklı Yöntemlerle Glisinbetain (GB) Uygulamalarıyla Biber Fidelerinin Tuz Stresine Karşı Toleransın Arttırılması” Özlem DEĞER DEMİR, Ahmet KORKMAZ, Ferit KOCAÇINAR

3007 “Memeli Cinsiyet Hormonları (Östron ve Testesteron)’nın Farklı Hıyar (Cucumis sativus L.) Çeşitlerinde Tohum Canlılığı, Bitki Gelişimi, Cinsiyet Oluşumu ve Antioksidan Enzim Aktivitesi Üzerine Etkisi” Yusuf E. HACIBEKTAŞOĞLU, Atilla DURSUN

3020 “Allelopatik Etkili Bazı Bitkilerin Ispanak (Spinacia oleracea L.) Tohumlarının Çimlenmesi ve Bitki Gelişimi Üzerine Etkisi” Uğur ŞİRİN, Oğuz AYRAL, Fatma DOĞAN, Selma DEMİRCİ

3026 “Patlıcan Fidelerinde Melatonin Konsantrasyonunun Gün İçerisindeki Değişimi” Gökçen YAKUPOĞLU, Yakup CUCİ, Ahmet KORKMAZ

3047 “Kobaltın Domates (Lycopersicon esculentum Mill.)‘in Çimlenmesi, Kök ve Sürgün Büyümesi Üzerine Etkisi” Kamil MENCİK, Sermin AKINCI

3142 “Van Gölü Havzası Fasulyelerinde Kuraklığa Tolerant ve Duyarlı Genotiplerin Belirlenmesi” Turgay KABAY, Suat ŞENSOY

3143 “Marul (Lactuca sativa L.) Kotiledon Eksplantlarında Gümüş Nitrat (AgNO3)'ın Sürgün Rejenerasyonu Üzerine Etkisi” İsmail TANTAWY, Tuğçe ÖZSAN, Esmanur ÇETİNKAYA, Ahmet Naci ONUS

3152 “Domateste Kuraklık Stresi Fizyolojik Parametrelerinin Saksıda Genç Bitki Aşamasında ve Arazide Verim Aşamasında Karşılaştırılması” H. Yıldız DAŞGAN, Yelderem AKHOUNDNEJAD, Şebnem KUŞVURAN, Gökçe AYDÖNER-ÇOBAN

3153 “Kavunda Kuraklık Stresi Fizyolojik Parametrelerinin Saksıda Genç Bitki Aşamasında ve Arazide Verim Aşamasında Karşılaştırılması” H. Yıldız DAŞGAN, Yelderem AKHOUNDNEJAD, Şebnem KUŞVURAN, Gökçe AYDÖNER ÇOBAN

3160 “Mikorizanın Tuz Stresinde Biber Bitkisine Fizyolojik Etkileri” Özlem ALTUNTAŞ, H. Yıldız DAŞGAN, Yelderem AKHOUNDNEJAD

3164“Biberde Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Bazı Fizyolojik Parametreler İle Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi” A. Yıldız PAKYÜREK, Züleyha Hülya AKAY RASTGELDİ, Selçuk SÖYLEMEZ

3165“Domatesin Meyve Kalitesi Üzerine Değişik Anaçların ve Besin Kaynaklı Tuz Seviyelerinin Etkisi” Selçuk SÖYLEMEZ, A. Yıldız PAKYÜREK

2904 “Fasulyede Poliploidi Uyartımı Amacıyla Yöntem Geliştirme Çalışmaları” Esra GÜN, Uğur BAL, Serdar POLAT 

2908 “Kastamonu Sarımsağının Doku Kültürü Teknikleriyle Virüsden Arındırılması ve Çoğaltılması” Hatıra TAŞKIN, Namık Kemal YÜCEL, Gökhan BAKTEMUR, Songül ÇÖMLEKÇİOĞLU, Saadet BÜYÜKALACA

2917Brassica Türlerinde Ortam Yenileme Uygulamalarının Mikrospor Embryogenesisi Üzerine Etkisi” Burcu TUNCER, Ruhsar YANMAZ

2931 “Farklı Patlıcan Genotiplerinde Anter Kültüründen Haploid Bitki Elde Edilmesi Üzerinde Çalışmalar” Kenan SÖNMEZ

2979 “Bazı Karpuz Hatlarının ve Hibritlerinin Morfolojik ve Bioaktif Özelliklerinin Belirlenmesi” Veysel ARAS

2980 “Bazı Kabak Hatlarının Hibrit Çeşit Olabilme Performanslarının Belirlenmesi” Veysel ARAS

2984 “Havuçta Erkek Kısırlık ve Hibrit Tohum Üretimi” Nurten LÖKOĞLU, Ruhsar Yanmaz

2991 “Türkiye’den Toplanan Süs Kabaklarının ISSR Markırları Kullanılarak Genetik Çeşitliğinin Belirlenmesi” Serap COMART, Kahraman GÜRCAN, Halit YETİŞİR

3003 “Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Soğan (Allium cepa L.) Islah Çalışmaları” Şule MATYAR, Sali FİDAN, Nurten LÖKOĞLU, Şule SARIÇAM

3019 “Türkiye Su Kabaklarının Kökeni ve Genetik Çeşitliliği” Kahraman GÜRCAN, Ahmet SAY, Halit YETİŞİR, Nihal DENLİ,

3030Fusarıum oxysporum F. sp. Melonis’e Dayanıklı Yazlık ve Kışlık Kavun Hibritleri” Mine ÜNLÜ, Abdullah ÜNLÜ, Rana KURUM, İlknur POLAT

3041 “Moleküler Yardımlı Seleksiyon (MAS) Kullanarak Batem Domates Hatlarının TYLCV, TSWV, Nematod ve Fusariuma Karşı Dayanıklılık Durumlarının Belirlenmesi” Aylin KABAŞ

3063 “Türkiye’de Yetiştirilen Bamya (Abelmoscus esculentus) Çeşitinin Farklı Lokal Populasyonlarının Ploidy Düzeylerinin Flow Sitometri İle Belirlenmesi” Pınar ÖRKCÜ, Serdar POLAT, Gülsemin SAVAŞ TUNA, Metin TUNA

3067 “Kabakta (Cucurbita pepo L.) İn Vitro Bitki Rejenerasyon Protokolu İçin Uygun Eksplant Tipinin ve Ortamın Belirlenmesi” Ahmet SAY, Kahraman GÜRCAN, Halit YETİŞİR

3068 “Ispanakta (Spinacia oleracea L.) Koto Çeşidinde Kromozom Sayımı Üzerine Çalışma” Ceren EKŞİ, Zeynep TIRAŞ, Davut KELEŞ, Nihal DENLİ, Saadet BÜYÜKALACA

3144Cucurbitaceae Familyasında İn Vitro Androgenesis ve Gynogenesis” Esmanur ÇETİNKAYA, Tuğçe ÖZSAN, Ahmet Naci ONUS

3145 “Karpuzlarda Anter ve Ovül Kültüründe Soğuk Uygulaması, Thidiazuron (TDZ) ve 2,4-D Uygulamalarının Haploid Embriyo Uyartımına Etkileri” K. Sinem TULUKOĞLU, Nebahat SARI

3147 “Farklı Yetiştirme Sistemlerinin Brokolide (Brassica oleracea var. italica) Androgenesis Üzerine Etkisi” Tuğçe ÖZSAN, Esmanur ÇETİNKAYA, Ahmet Naci ONUS

3154 “Orta Anadolu Kökenli Mor Havuç GenotiplerininAFLP İle Karakterizasyonu” Akife DALDA ŞEKERCİ, Önder TÜRKMEN, E. Eşref HAKKI

3156 “İnterspesifik Melez Patlıcan Bitkilerinde İn Vitro Rejenerasyon” Sebahattin ÇÜRÜK, Aygül DAYAN, Fadime ÖZEN TEKELİ

3157 “ISSR Yöntemi İle Türkiye’de Yerli Domateslerin Akrabalık İlişkilerinin Tespiti” Önder TÜRKMEN, Levent KESKİN, E. Eşref HAKKI, Mustafa PAKSOY

3158 “Biberde Domates Lekeli Solgunluk Virüsü, Bakteriyel Leke ve Kök Ur Nematoduna Karşı Dayanıklı Çeşit Geliştirilmesi” Hülya İLBİ, A. KÜN, A. CANSIZER, A. ATASAYAR, N. GÜNEŞDOĞDU, D. ÖZDEMİR

2932 “Arbusküler Mikorhizal Fungus (AMF), Peyniraltı Suyu ve Hümik Asit Uygulamalarının Kavunda (Cucumis melo L.) Meyve Verimi ve Kalitesine Etkileri” Fuat ESER, Suat ŞENSOY

2957 “Aşılı Karpuz Fidesi Üretiminde Farklı Aşılama Yöntemlerinin Karşılaştırılması” Fatih Cem KUZUCU, Ezgi SARITAŞ

2962 “Pepino Çoğaltmada Çelik Alma Zamanı, Çelik Boyu ve Söküm Zamanının Köklenme Üzerine Etkisi” Kazım MAVİ

2977 “Soğan (Allium cepa L.) Tohumu Üretiminde Kullanilan Baş Soğanlarin Farklı Dikim Sistemlerinin Tohum Verimine Etkileri” Ali Fuat GÖKÇE, Ahmet CANDAR, Nazife KEMİKLER, İlkay ODABAŞ

2982 “Svalbard Küresel Tohum Mahzeni (Kıyamet Ambarı)” Ersin POLAT, Nadir ERTUĞ

2983 “Potasyum Uygulamalarının Tuz Stresi Altındaki Fasulye Genotip ve Çeşitlerinde Fide Gelişimi ve Besin Maddesi İçeriğine Etkisi” Çeknas ERDİNÇ, Ferit SÖNMEZ, Aytekin EKİNCİALP, Suat ŞENSOY,

2985 “Van Gölü Havzası Fasulye Genotiplerinin Tuzluluğa Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi” Selma KIPÇAK, Çeknas ERDİNÇ

2989 “Domates Tohumlarında Organik Priming ve Kurutma Uygulamalarının Fide Kalitesi ve Performansı Üzerine Etkileri” Sevin TEOMAN, H. Özkan SİVRİTEPE

3009 “Farklı Sıcaklık Dereceleri ve Tuz Stresinin Tere (Lepidium sativum L.) Tohumlarının Çimlenme, Çıkış ve Fide Gelişimi Üzerine Etkileri” Ertan YILDIRIM, Melek EKİNCİ, Atilla DURSUN

3010 “Bakteri Uygulamalarının Domates (Lycopersicon esculentum L.) ve Hıyarda (Cucumis sativus L.) Fide Gelişimi ve Kalitesi Üzerine Etkileri” Melek EKİNCİ, Ertan YILDIRIM, Atilla DURSUN, Recep KOTAN, Metin TURAN

3036 “Prohexadione-Calcium Uygulamalarının Domateste (Lycopersicon esculentum L.) Fide Kalitesi Üzerine Etkileri” İsmail Fatih ÇAKIRBAY

3166 “Börülce Tohumluk Partilerinde Tarla Çıkışının Tahmininde Elektriki İletkenlik ve Hızlandırılmış Yaşlanma Testinin Kullanımı” Süleyman KAVAK, Hüsnü ÜNLÜ, Halime Özdamar ÜNLÜ, Adem GÖKÇÖL

3127 “Farklı Organik Gübrelerin Turpta (Raphanus sativus cv. 350 gül) Tohum Verimine Etkileri” Özlem AKAN, Reyhan AKAY, Ayhan DEMİR, Veli GAYA

3129 “Akdeniz Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Biber (Capsicum annuum L.) Çeşitlerinde Fide Gelişimi” Tamer SERMENLİ

3161 “Ekim Kabı Büyüklüğünün Bazı Lahanagil Türlerinde Fide Kalitesine etkisi” Atnan UĞUR, Ercan EKBİÇ, Emine Merve HASANCAOĞLU

3011 “Farklı Yetiştirme Ortamlarının Sebze Filizi Yetiştiriciliğindeki Etkinliğinin Belirlenmesi” Ruhsar YANMAZ, Gölge SARIKAMIŞ, Selen AKAN

2902 “Bazı Egzotik Sebzeler ve Türkiye'de Yetiştirilebilirlikleri” Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ

2926 “Standart Tohumluk Kaydı Denemelerine Giren Karpuz [Citrullus lanatus(Thunb.) Matsum et Nakai] Çeşitlerinde Ölçülebilir Morfolojik Karakterlerin Belirlenmesi” Sıtkı ERMİŞ, Veysel ARAS, Kürşat Murat SOYLU

2937 “Bitki Gelişimini Uyaran Rhizosfer Bakterileri İle Yapılan Yaprak Uygulamalarının Kırmızı Pancar (Beta vulgaris subsp. Vulgaris L.)’da Verim ve Gelişme Üzerine Etkisi” Haluk Çağlar KAYMAK, Mesude Figen DÖNMEZ, Esra ULAŞ, Ahmet Hakan ÜRÜŞAN

2958 “Çerezlik Kabak Tohumlarında Çimlenme Oranlarının Tespiti ve Metil Jasmonat İle Ön Uygulamaların Çimlenme Üzerine Etkileri” Gülçin COŞKUN, Mustafa DEMİRKAYA, Osman GÜLŞEN

3167 “Türkiye Şalot Soğanı (Allium cepa var. ascalonicum Backer) Üretim Potansiyeli” Gülay Beşirli, İbrahim Sönmez, Ali Fuat Gökçe, İkbal Tatar, Şaziye Ulucan

2959 “Erzincan Koşullarında Bazı Sap ve Kök Kerevizi (Apium graveolens var. Dulce ve Apium graveolens var. Rapaceum) Çeşitlerinin Bitki Gelişimi, Verim, Bazı Kalite Özellikleri ve Besin Elementi İçeriklerinin Belirlenmesi” Halil İbrahim ÖZTÜRK

2961 “Bazı Süs Biberi Genotiplerinin Antakya Koşullarında Performansları” Kazım MAVİ

2963 “Konya Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Renkli Havuç Çeşitlerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Yönünden Değerlendirilmesi” Semih KİRACI, Erdal GÖNÜLAL, Hüseyin PADEM

2969 “Ereğli-Konya Yöresi Mor Havuç (Daucus carota convar. afganicus Setchkarev) Üretimi, Sorunları ve Çözüm Önerileri” Esra CEBECİ, Fatih HANCI, Orhan SOYLU, Sedat YOKUŞ

3008 “Erzurum Koşullarında Farklı Yetiştirme Zamanlarının Pırasa (Allium porrum L.) Çeşitlerinde Verim, Kalite ve Gelişmelerine Etkisi” Hülya EMİNAĞAOĞLU, Atilla DURSUN

3076 “Atık Mantar Kompostunun Enginarda Verim ve Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri” Nurgül ERCAN, Meliha TEMİRKAYNAK

3150 “Bazı Bakteri Aşılamalarının Dolmalık Biberde Verim, Verim Unsurları ve Besin Elementi İçeriğine Etkileri” Önder TÜRKMEN, Musa SEYMEN, Mustafa PAKSOY

3162 “Azot ve Humik Asit Uygulamalarının Marulda Verim ve Kalite Üzerine Etkileri” Atnan UĞUR, Ercan EKBİÇ, Ozan ZAMBİ, Mevlüt UYAR, Rana AKSOY

2919 “Farklı Renkteki Su Yastıklarının Sera Koşullarında Hıyar (Cucumis sativus) Verimi ve Su Kullanma Etkinliği Üzerine Etkileri” Mustafa DEMİRKAYA, Sinan GERÇEK, Osman GÜLŞEN

2997 “Isıtmasız Seralarda Yetiştirilmeye Uygun Dolma Biberde Hibrit Güçlerinin Belirlenmesi” Volkan GÖZEN, Ramazan ÖZALP, İbrahim ÇELİK

3000 “Sera Koşullarında Domates-Brokkoli Birlikte Yetiştiriciliğinin Verim ve Kalite Kriterlerine Etkileri” Halil DEMİR, Ersin POLAT

3052 “Chlormequat Chloride’nin Isıtmasız Cam Sera Koşullarında Kıvırcık Yapraklı Baş Salatada Verim, Kalite ve Bitki Gelişimine Etkisi” Necdettin SAĞLAM, Naif GEBOLOĞLU, Sezer ŞAHİN

3053 “Bakteri ve Amino Asit Kaynağı Olarak Bionur Uygulamalarının Kıvırcık Yapraklı Salatada Verim, Kalite ve Bitki Gelişimine Etkisi” Sezer ŞAHİN, Necdettin SAĞLAM, Naif GEBOLOĞLU, Sevtap DOKSÖZ

3163“Giresun İli Bulancak İlçesinde Örtüaltı Tarımı” Atnan UĞUR, Ercan EKBİÇ, Ergüm PEKDEMİR

2924 “Super Red Domates Çeşidinde Farklı Hasat Sonrası Uygulamaların Depolamada Kaliteye Etkileri” Kenan KAYNAŞ

3029 “Depolama Süresinin ‘Balo’ Dolmalık Biber Çeşidinin Bazı Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi” Önder KABAŞ

3139 “Topraksız Yetiştirme Koşullarının Farklı Domates Çeşitlerinin Muhafazası Üzerine Etkileri” Ömür DÜNDAR, O. ÖZKAYA, A. VALİZADEH, S. YORULMAZ, E. KÜKÜRT

3140 “Farklı Yetiştirme Koşullarının Domateslerin Muhafazası Üzerine Etkileri” Ömür DÜNDAR, U. İPEK, O. ÖZKAYA, A. VALİZADEH, H. DEMİRCİOĞLU, E. KÜKÜRT

2939 “Türkiye' de Sebze Üretiminde Kullanılan Bazı Önemli Taban, Üst ve Damla Sulama Gübrelerinin Eriyebilirlikleri, pH ve EC Değerlerinin Bilinmesi ve Sebze Üretimi Açısından Önemi” Murat ÇİÇEKLİ

2940 “Soğan, Sarımsak ve Bazı Kışlık Sebzelerde Kükürtlü Taban Gübrelerin Önemi” Murat ÇİÇEKLİ

2970 “Sebzelerin Beslenmesinde Hassas Bir Element: Bor” Erdinç UYSAL

3077 “Örtüaltı Domates Yetiştiriciliğinde Humik Asit Kullanımın Toprak Özellikleri Üzerine Etkileri” E. Işıl DEMİRTAŞ

2941 “Topraksız Tarımda Gübreleme ve İklimlendirmeye Bağlı Olarak Domates Meyvesinde Nitrat İçeriğinin Değişiminin Belirlenmesi” Murat ÇİÇEKLİ

3018 “Yemeklik Mantarların İnsan Beslenmesi ve Sağlığı Bakımından Önemi” Ebubekir PAŞAZADE

3126 “İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreatus cv. hk35) Yetiştiriciliğinde Bazı Tarımsal Atıkların Kullanım Olanakları” Yunus Emre AKIN, Özlem AKAN, Duygu ŞEDELE

2906 “Cevizden (Juglans regia L.) Elde Edilen  Juglon’un, Yaprak Biti  ( Aphis rumicis L.) ve Fasulye Tohum Böceği (Acanthoscelides obtectus L.) İle Mücadelede de Etkisinin Araştırılması” Gülsemin SAVAŞ

2964 Ispanak’ta Antraknoz Hastalığına (Colletotrıchum spinaciae) Karşı Bazı Çeşitler ve Diferansiyel Konukçu Bitki Türlerinin Tepkileri” Şener KURT, Aysun UYSAL, E. Mine SOYLU

2966 “Sebzelerde Zararlı Toprak Pireleri (Epitrix Spp, Pyllotreta Spp.) Türleri Tanımı, Yaşayışı ve Mücadelesi” Pervin ERDOĞAN, Narin GÖK

2968 “Bazı Monoterpenoid Bileşiklerinin Lahana Unlu Yaprakbiti, (Brevicoryne brassicae L.) Üzerine Fumigant Toksisitesi” Tuğba Hilal ÇİFTÇİGİL, Özgür SAĞLAM, Nihal ÖZDER

2981 “Uşak İlinde Sera Alanlarının Kök Ur Nematodu İle Bulaşıklık Durumu” Gülcan TARLA

3074 “Hatay İli Marul ve Ispanak Alanlarında Bazı Virüslerin Araştırılması” Gülşen SERTKAYA

3075 “Hatay İli Patates Üretim Alanlarında Alfalfa Mozaic Virüsü (AMV)’nün Araştırılması” Gülşen SERTKAYA, Hakan ÇARPAR, Erdal SERTKAYA

3169 "Bazı bitki uçucu yağlarının Clavibacter michiganensis subsp. Michiganensis’e karşı in vitro koşullarda antibakteriyel etkilerinin araştırılması" Cansu Öksel, Mehmet Doğan, Mustafa Mirik

3170 "Ülkemize İthal ve İç Karantina Amaçlı Gelen Karpuz Tohum ve Fidesinden Acidovorax citrulli’nin Aranması" Hatice Selçuk, Yeşim Aysan

2996 “Farklı Organik Materyallerin Baş Salatada Bitki Gelişimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi” Uğur ŞİRİN, Serkan AKYÜZ

3046 “Kahramanmaraş Kırmızı Biber Tarım Alanlarının Organik Üretime Uygunluğunun, Pestisit Kullanımı Bakımından İncelenmesi” Ömer Murat BÖREKÇİ, İrfan Ersin AKINCI

3159 “Yüksek Tünellerde Hıyar Yetiştiriciliğinde Organik ve Kimyasal Gübrelemenin Verim Bitki Büyümesi ve Besin Elementi Alımı Bakımından Karşılaştırılması” Özlem ALTUNTAŞ, H. Yıldız DAŞGAN

3128 “Yenipazar: Yerli Sebze Tohumlarını Toplama ve Koruma Gönüllüsü İlçe” Özlem AKAN, Yüsran ERDEN, Feray KARAPINAR

3155 “Konya Konaklarında Bir Güzel:Yıldız Çiçeği” Mustafa PAKSOY, Mithat DİREK, Bahar Banu BATI

2945 “Fonksiyonel Gıda Bileşenleri Açısından Sebzelerin Değerlendirilmesi” Nurcan ÖZEL, İhsan Güngör ŞAT

2954 “Sebze Olarak Tüketilen Geofitlerden Doğal Peyzaja” Özlem YAŞAR